About Me MySpace 3.0 Layouts
fatimah rosli si hantu coklat
About Me MySpace 3.0 Layouts
sudah bace wajib like ! haha kepada yang terhebat i love you !
About Me MySpace 3.0 Layouts
blog blog blog si hantu coklat

Friday, 26 August 2011

along !

tengok !
title pasal ALONG
haha bukan along duit tu la !
haha along tercintakk aku <3
korang ade ? tak de kn ?
haha shuuh shuuh !

nk update ni je hahahaha
gila mendatang !
 
daa ~ sekian ! 

Terima Kasih Daun Keladi,Kalau Rajin Follow la Saya

Thursday, 25 August 2011

menyesal

menyesal dengan semuenye
menyesal beritahu kau semuenye ..
aku tak perlu sebenarnya beritahu kau 
kenapa lah aku boleh luahkan semuenye hari tu ..
penipuan
kau cop aku ni
PENIPU
ohh thanks
aku tak tipu kau .....
sikit pon tak ......................
aku dah cukup jujur beritahu kau semuenye 
errr rase nye
nak terangkan at kau macam mane ?
sayang kau


assalamualaikum ..  
 

Terima Kasih Daun Keladi,Kalau Rajin Follow la Saya

Wednesday, 24 August 2011

aku sayang kau

aku ikot keputusan kau ...
care kau macam ni so ..
up to u sayang ...
so kalau aku wall ng jantan lain tak pe kn hahaha
gatal aku dah datang 
SAPE SAPE !
tolong garuu kn hihihihihihihih
ade tak ???



hahaha macam perempuan sialan !
oke about this blog song ... 
lagu favourite aku ng abg aku ;)
rindu abg sayang aku ...
muhammad matt !
along kau balik cepat !
aku nk main carik gaduh ng kau hahahaha

okoe sekian malas taip lagi 

Terima Kasih Daun Keladi,Kalau Rajin Follow la Saya

and again tak sekolah ema ema kau elak cikgu datang uma je ...
errrrrdalam kepala ni banyak masalah ...
and tanda tanya tentang si mamat endon tu 
sabtu ni jage kau ! 

Terima Kasih Daun Keladi,Kalau Rajin Follow la Saya

manje !

kucing aku pon tau sayang aku tau !
huh
bila manje geget aku ..
aku teringat mase kau geget tangan aku 
-,-
sakit dodol !
dodol aku dah warning kn jangan main kan perasaan aku !
jimbit kau !
 

Terima Kasih Daun Keladi,Kalau Rajin Follow la Saya

mohammad zukarnain !

kau memang sengaja sakitkan hati aku kn ?
ape masalah kau ?
kau berwall-ing dengan betina lain ...
aku inbox kau tak layan pon !
aku waa kang kau marah so aku tak nk la buat 
GILA SETAN
kau aku benci sial perangai kau macam ni !
 setan setan setan !
aku nk hempok kau sabtu ni !


lapa .... 
paham-paham lah perasaan tengah hancur berbaur-baur lagi memang 
lapa memanjang ....
coklat lolipop
coklat lolipop
coklat lolipop


nak macam ni !!!
sedap nye ....
nak nak nak nak nak ~


 besar ni taw !!!!
seseorang belikan !!!!
-,-
ade ke orang nk beli kn -,-
berangan la kau ni fatimah oi !!!
tak boleh tidoooo
kerje aku stalker aje !
elak kene hacker semue !

sekian ! 
 
 

Terima Kasih Daun Keladi,Kalau Rajin Follow la Saya

Tuesday, 23 August 2011

t o l o n g

tolonglah 
dari aku lahir tak pernah rasa kasih sayang seorang ibu dengan ayah 
tak pernah rasenye menjadi orang yang bertuah
kenapalah hidup aku macam ni 
dari kecik kena dera ...
aku ingat ape korang buat dekat aku dengan abg aku 
aku tak akan lupa la ..
walaupun sesaat ..
korang tak pernah terima mak aku dalam hidup korang ...
hina sangat ke kami ?
tak cukup mak aku kau dera aku dengan abg aku
ape salah ?
selepas berpindah aku maafkan perbuatan korang tu ..
tak pernah pon kami nk mendoakan yg tak baik
semue nye yang terbaik
tapi akhirnya ?
korang memburuk kan aku dgn abg aku kn ?
sampai hati kn ?
tak cukup tu kau hina abg aku
sehinggakan abg aku memutuskan hubungan pertalian darah antara korang dgn abg aku
puas tak ?
barulah korang nak berbaik ...
dendam kami tak kan berakhir macam gitu je 
aku ingat semue tu
aku ingat mase ayah pijak mak mase dekat rumah atas depan semue orang angkara korang 
mak tak ade buat ape salah
ya allah kenapa lah kau hukum aku sebegini rupa ape salah ku

itu baru hal keluarga
belum lagi kawan kawan .....................
semua kawan aku dekat JB terbaik ;D
kecuali 
MERSING 

budak budak mersing ..
korang ingat lagi tak masa korang aniaya aku ?
jatuh kan maruah aku ?
gagal kan aku dalam semue pelajaran ?
ingat tak dimana korang buat aku dibenci semue orang !
ingat tak !
kenapa aku hah ?
buang air mata aku je ingat kan semue tu kn ?
memang buang masa 
and sekarang kau nk mintak maaf dengan aku plak ?
sorry to say ...
susah nak padam kn semue tu KAWAN 
thanks la for all !

kawan ... ke lawan ?

hari ni 24 ..
ayah marah dekat aku .......
pasl i/c hilang and die mencari tibe tibe pusing belakang memaki hamun aku then marah marah la ,...
cakap yang aku ade kate " bising " eeeeh tak pernah !
aku tak sebut pon aku senyap ade la 
baru bangun ... 
kejut aku pon tibe tibe mamai tak de makne aku nk bebel
aku tak paham la !
ayah selalu tinggal kn aku sorang sorang tak pikir plak !
aku tagih selama ni kasih ayah
tapi ape yg aku terima ?
ayah selalu lupa kan aku kn ?
sebak sial aku dengan semue ni !


on gamee !

~ sekian ~

Terima Kasih Daun Keladi,Kalau Rajin Follow la Saya

again !

aku tidur cepat dah malam tadi -,- 
11 p.m. aku tidur 
sampai la jam 5 aku sedar ....
aku terus call biyy aku ....
die pon nk sambung tidur .... 
dah cukup manje abis aku off phone ...
TERsambung tidur -,-

#oke mybe ni silap aku

amek kau !!! sampai kol 8:30 a.m. 
nak sekolah ke tidak ??
elak aku kene tendang keluar balik je -,-
ema ema ema !
kau ni memang hantu la ! tak reti sekolah ape !
errrrrrrr
bapak aku bangun nk jawab ape .....
budak tanye nak jawab ape -,-
aduuuhh sengal nye !
jam bunyi pon tak dengar -,-

#tidur mati la kate kn 

huhh
n now tengah melayankan kepala dengan minyak kapak ....
pening kepala ...
hari ni dah termasuk 7 hari tak datang
fuhhh tak terbaikkk
SURAT !
oke ...
set buat surat !
esk wajib datang !
oke guysss ..
ni la aku 
cuai
hihi tak pe sekali berkale ...
hihi

~sekian~ 

Terima Kasih Daun Keladi,Kalau Rajin Follow la Saya

untuk kamu sayang


Padang lapang untuk gembalakan jejak-jejak jiwaku itu adalah hidupmu ... 
Serumpun embun , ilalang ranum , bunga-bunga perdu , kemerisik sepi , percik api dan setumpuk album kenangan bersampulkan rindu ...

Rayakan cinta menyemai gairahnya ...
Wajahmu menyemburkan cahaya ...
Bulan di atas savana ...
 Aku menjelma rusa , dengan tanduk bercabang doa-doa kupanjatkan ...
 Senyummu melambung di angkasa ...

Rangkum sejuta makna ke dalam satu tanda ...
 Tatapan kita puisi tanpa jeda ...
 Tatap penuh kenang dan perlambang ....
 Bertumbuh pokok-pokok akasia yang daun-daunnya menyimpan angin dan hujan , tempat berselindung gemuruh dan kicau burungburung ....

Kecemasan luruh dalam hembusan debu yang meniada ...

Kita pun menjerit tawa , senyap hanyalah tanda koma saat matahari pamit dari cakrawala ....
Ketika ia persembahkan malam untuk kita berdua saja ...
Dengarlah applause serangga senja , panggung temaram menyala keemasan ....
Sebuah pekik kagum , seperti selalu bisik-bisikku pada anggunmu ....

Bulumatamu sebaris ilalang yang terbakar .....
Mengurungku dalam pijar , melalap seluruh tatapan , pikiran dan imajinasiku ....
Tinggal abu yang disebut puisi ....

Gemuruh angin di celah tenda seperti serangkaian ketukan lembut jantungmu menembus dada ....
Kupeluk kamu sayang , kau mengunciku dengan himpitan rindu tanpa tara ....
Rerumputan mengaduh lembut di bawah keringat baramu
....
Venus dan yupiter memancar riang di kedua matamu ....
Senyum menggantung indah tepat di atas dagumu ....

Kekasih ,
terimakasih karena mencintaiku ....
Membiarkan matahariku memeluk hangat dirimu
 merestui hadirku di pagimu ...

Membiarkan hatimu
 ikhlas menjadi rumah bagi hatiku ....

Membiarkan matamu
 tempat paling sejuk untuk jiwaku berteduh ...

Terimakasih karena mencintaiku ....


Kaukah yang meminjamkan cantik pada senja , bidadari?
Langit lembayung membentang dari senyummu hingga semesta ....
Kauhiasi malam api cinta ...


Aku tertegun dan kau anggun ...
Sayap-sayap cinta mengepak dalam kalbu ...
Aku hilang dalam unggun ....

Desau angin seperti kapas jatuh perlahan seperti lembut belaian ....
Kaukah yang meminjamkan tangantanganmu pada angin ?
Hanyut menyelusup ke dalam dingin kabut ....
Sejuk menyelimut denting sendiku ....

Malam beranjak ...

Rembulan perak ...
sorot mata yang hanya bisa kutebak sebagai sajak ...
Sejuta makna menyelinap ...
Kaupinjamkan pada rembulankah tatapanmu ?
Teduh merebak di lembah hatiku ...
Menandai jejak langkahku dengan ciprat cahaya ...



best tak >.< haha ni untuk semue ! tapi paling aku nk tuju kan adalah untuk 
hero sesame street aku
hihi and lovely azreen mustaffa and all my friends 
<3 <3 <3


Terima Kasih Daun Keladi,Kalau Rajin Follow la Saya

Monday, 22 August 2011

luahan hati


Pertama kali ku bertemu denganmu
Sayunya hatiku merindui dirimu
Walaupun baru kita bersua muka
Namun aku telah jatuh cinta

Pertama kali ku bertemu denganmu
Hatiku terpaut melihat senyumanmu
Aku mengharap engkau menerimaku
Kerna aku bersedia menyintaimu

C/O:
Akan ku renang lautan yang berapi
Membuktikan kehebatannya cinta ini
Tetapi jikalau kau meninggalkan aku
Terhiris hati ini, terguris jiwa ini
Menangis tk berlagu...
Ohhh...
Biarpun ombak yang merubah pantai
Kasihku tk akan hancur berderai
Biarpun hari berganti hari...
Dirimu tetap ku nanti...

Ohhh...
Sayangku pimpinkan tanganmu
Menuju mahligai bahgia
Kita bersama nikmati kisah cinta
Hidup bagaikan di syurga...

Oh kasih...


lagu ni untuk semue <3 

sedihkan ?
suka dengar berulang kali haha tak tau la kenapa tapi yang pasti lagu ni buat aku menangis la haha
 sesame street !
iloveyou baby !
jangan pernah tinggalkan aku ! kau tau !






sekian ~~ 
 

Terima Kasih Daun Keladi,Kalau Rajin Follow la Saya

Sunday, 21 August 2011

pedih pedih !


joesonghabnida , ulineun jag-eob ttanim eul chwiso haessda.
geugeos-i janyeoui mogsum-eul wiheom-e ppatteuliji anhgi ttaemun-e ulineun , seonsaengnim eul cheolihae deulil su eobs-seubnida.
ssi insaeng-ui sonsil doel adeul ttal ganeungseong do gyesoghaeseo munjega balsaenghamyeon , seonsaengnim ..

hahaha sangat bahagia :')
aku translate kn aje dalam bahasa korean ni at google translate ...
hahaha google translate tu bukan nye betul pon hihihi
bagi korang cari sendiri ape yang aku bg at atas ni !
hahaha
kalau boleh nak aku betul kn balik otak ni haha
center kan balik
tapi :') 
semue dah tak de makne ....
punye la aku berusaha tadi menyorok at bawah meja haha
nak pasang tlinge la kate kn hahahaha
amek kau terceruk bawah tu tibe dengar meleleh segala cendol !
sampai hati kau beri aku dugaan sebesar ni ?
hati ni retak seribu ya allah !

Terima Kasih Daun Keladi,Kalau Rajin Follow la Saya

tak paham

tengah mencari mana salah aku 
ape yang aku buat ...
dugaan ape lagi kau bagi ni ya allah !
tak cukup ke ape yang aku rase sebelum and sekarang ni ?
kau nak seksa aku ke !
aku buat salah ape ?
hina nya aku sampai kene maki macam gini kan !
memang aku kotor pon kan ?
sakitnya hati aku kau cakap macam tu !
aku menangis pon tak gune kau tak kan nak leraikan semue ni 
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
geram la aku dengan kau !
aku sayang kau la !
kau tak paham lagi ape ?
ape salah aku ? dh banyak kali kot aku tengok wall aku .... 
satu pon tak de ......

15 minute later ....

aku dipermainkan !!!
die sengaja nk dengki bangang kau biyy !!!!!!!!!!
buat habis air mata aku je !
lahabau kau ~!!!
jimbit !!

Terima Kasih Daun Keladi,Kalau Rajin Follow la Saya

video

video ni buat sendiri tau !! haha
lagu cinta muka buku !
bila di tengok balik IM and wall-ing mase dengan Sesame Street ..
macam ade persamaan hahaha
kn kn kn biyy !
i love you ...
hari ni tak dapat jmpe kalau tak memang aku nyanyi depan kau and semue orang ;)
sayang ?
jangan pernah ugut aku macam tghari tadi taw !
aku cepuk kau kang 
jangan pernah berhenti sayang aku taw
hatiku hanya untukmu 
cewah ! berjiwang plak dengan kau >.<
btw sayang dengar ni lagu tau !

sekian <3

Terima Kasih Daun Keladi,Kalau Rajin Follow la Saya

Saturday, 20 August 2011

brownies double chocolate


Bahan 8" segiempat:
6 sb @ 90g mentega tanpa garam (korang guna salted butter)
6 oz @ 170g semisweet coklat (kalau guna coklat masakan , kurangkan gula lebih kurang 2/3C)
1/4C serbuk koko
3/4C tepung gandum
1/4st garam (tak letak)
1/4st baking powder
1C gula
2 telur Gred A
2st esen vanila
coklat chips (korang  letak sendiri)

Cara:
Panaskan oven 175C .. Sapukan butter pada dasar dan keliling loyang 8" segiempat sama dengan kertas kalis minyak , biarkan je la kira-kira 2 inci terkeluar dari sisi loyang ... Butterkan kertas minyak , ketepikan ...
Masukan butter , cokla t, dan serbuk koko dalam bekas tahan pana s, panaskan secara teknik double boiler (bekas tahan panas atas periuk berisi air mendidih) ... Cairkan semua bahan sampai sebati , ketepikan dan sejukkan sedikit ....
Dalam bekas lain , ayak tepung , baking powder dan garam ... Ketepikan dulu ...
Dalam bekas mixer , putar telur dan esen vanila hingga kembang dan keputihan (agak-agak dalam 4 minit ..). Masukkan adunan coklat , pukul hingga sebati ...
Masukkan adunan tepung , pukul sebati (pastikan disisi bekas pun diadun sekali) ...
Tuangkan adunan dalam loyang , ratakan bahagian atas dengan spatula ... 
*Taburkan coklat chips/badam cincang ...
Bakar 35min @ hingga cucuk guna lidi , ada crumbs tapi tak basah (elakkan cucuk di tengah-tengah dan sisi brownies) ...
Sejukkan dalam loyang 15 min , kemudian angkat dan sejukkan betul-betul di atas redai sebelum dipotong (kalau potong masa tengah panas potongannya tak cantik . Nak lagi cantik potong , sejukkan dalam peti sejuk dulu baru potong) ...


hah amek kau siapkan ? so buat korang yang suka brownies .. cubalah ;)
eheem eheem btw ni permintaan dari kawan tersayang haha cik  puan Azreen Mustaffa haha
buat semuaa selamat mencuba ;D
Terima Kasih Daun Keladi,Kalau Rajin Follow la Saya

resipi seterusnya ;)

baik lah ..... ini sambungan resepi sebelum ni ...hope korang enjoyed ;)

4) MUTTON MASALA

Bahan-bahannya :-


1kg daging kambing (dibersihkan dan dipotong kiub saiz sederhana besar...gaul ngan 1 sk serbuk kunyit dan sedikit garam...rebus dgn sedikit air hingga air kurang/ daging cukup masak...)

Bahan dikisar bersama :-
7 ulas bawang merah
5 ulas bawang putih
2 inci halia
1-2 batang serai
-----------------------
1 labu bawang besar (dihiris)
2-3 biji ubi kentang (potong empat)
2 biji tomato (potong empat)
2 tangkai cili hijau (dihiris)
2 tangkai cili merah (dihiris)
1 tangkai daun kari Sedikit daun ketumbar
1 keping kayu manis
1 bunga lawang
3 biji pelaga
1/2 sk biji jintan putih
1/2 sk biji jintan manis
1/2 sk serbuk ketumbar
3 sb serbuk cili (boleh lebih/ kurang ikut suka...nak mix ngan sedikit serbuk kari daging pun ok)1 sk serbuk Garam Masala
2 gelas air
Garam dan aji secukupnya
Minyak masak

Cara-cara memasaknya :-
Panaskan minyak dlm kuali.
Tumis kayu manis, bunga lawang, buah pelaga, biji jintan putih dan jintan manis.
Masukkan bahan2 yang telah dikisar tadi dan tumis hingga bau wangi.
Masukkan pula bawang besar, cili hijau, cili merah dan daun kari.
Kacau seketika dan masukkan tomato.
Kemudiannya, masukkan daging kambing yang telah direbus tadi. Kacau bersama ubi kentang. Tambahkan air, serbuk cili, garam dan aji secukupnya. Kacau sebati. Tutup periuk dan biarkan mendidih.
Apabila kentang dah masak, boleh masukkan serbuk ketumbar dan garam masala. Gaul sebati dan biarkan seketika.
Pastikan cukup rasa, daging pun dah masak.
Taburkan daun ketumbar dan gaul. Padamkan api.
Mutton masala sedia dihidang.

*** Kari ni lagi sedap jika dibuat pekat, so kurangkan air...
Sedap dimakan bersama nasi minyak/ briyani...


5) AYAM BUUMBU BALI

Bahan:
1/2 ekor ayam ~ dipotong kecil
1/2 sudu kecil garam
1/2 sudu teh serbuk kunyit
5 biji cili merah *
3 ulas bawang putih *
3 biji buah keras *
1/2 in halia * ~ (*diblend)
100ml susu cair
100ml air
1 sudu besar kicap pekat
1 sudu besar kicap manis
1 kpg asam keping
1 biji bawang besar ~ dipotong bulat
1 biji tomato ~ dipotong4
1 biji cili hijau ~ dipotong serong
garam
gula
minyak

Cara:
Gaul ayam dgn garam dan serbuk kunyit. Goreng 1/2 masak, angkat dan ketepikan.
Tumis bahan2 yg diblend hingga garing dan masukkan kicap pekat, kicap manis dan asam keping.
Masukkan juga susu cair dan air. Masak hingga mendidih dan masukkan ayam. Kacau.
Bila kuah hampir pekat, masukkan daun limau, garam dan sedikit gula. Kacau lagi.
Masukkan bawang besar, tomato dan cili hijau. Kacau sebati dan biarkan seketika.
Padamkan api dan sedia utk dihidangkan.


6) SALAD BUAHAN

Bahan-bahan untuk Salad Buah-buahan
Pelbagai jenis buah-buahan
1/2 cwn mayonis
2 cmb jus lemon/limau kasturi
garam dan gula secukup rasa

Cara membuat Salad Buah-buahan
Pilih buah-buahan yang sesuai seperti epal, lai, pear, anggur dan lain-lain. Bila kita membuat hidangan barat, sudah tentu buah-buahan import lebih sesuai. Sebaiknya pilih buah-buahan dari pelbagai warna supaya hidangan lebih cantik. Buah jambu kat atas tu saja je saya campurkan sebab itu je yang saya ada. Rasanya pun ok juga.
Potong semua buah-buahan berbentuk dadu kasar. Anggur boleh dibelah dua dan dibuang bijinya. Buah-buah lain juga mesti dibuang bijinya supaya mudah untuk dimakan. Gambar diatas adalah gambar alat yang digunakan untuk membuang biji buah-buahan.
Buah-buahan yang mudah lebam seperti pear, lai, epal dan lain-lain bolehlah direndam didalam air yang bercampur sedikit garam. Boleh juga menggunakan jus lemon atau limau.
Larutkan garam dan gula dalam jus lemon/limau kasturi.
Campurkan mayonis ke dalam jus tadi dan gaul rata menjadi salad dressing.
Buah-buahan dibilas dengan air bersih dan digaulkan dengan salad dressing secukupnya.
Simpan dalam peti sejuk dalam bekas bertutup sehingga dihidangkan.


 hihihi selamat mencube ;D




Terima Kasih Daun Keladi,Kalau Rajin Follow la Saya

resipi mudah dan senang

oke resipi ni aku permintaan dari abg Matthew Cherian tersayang aku haha 
oke abg ku amati resipi ema ni <3
hihi
oke 
beginning .............................
 
1 ) Sandwich Tuna

Bahan-bahannya
1 tin tuna
1 cawan mayonnaise [boleh tambah lagi jika suka]
3 Biji Telor rebus [di hancurkan]
1 Biji Bawang Besar [hiris nipis2]
Garam secukup rasa

Caranya
Campur kesemuanya dalam mangkok. Dah siap …. Bolehlah simpan dalam peti ais …
Boleh lah makan dengan roti atau apa-apa yang disukai 
….
Boleh lah abg kn ??

2 ) Kentang berkeju

Bahan-bahanya
Kentang [size sederhana direbus]
1 Tin Tuna
1 Biji Bawang besar
Keju secukupnya

Caranya
Lecek kentang jangan terlalu hancur bersama tuna dan bawang besar ,
masukkan keju dan simpan atas roti paun kemudian bakar didalam oven sehingga keju cair dan kekuningan ...
d o n e ! 

3 ) Ayam Bakar Kicap

Bahan-bahanya
Ayam
Kicap Manis
Kicap Masin

Caranya
Campur ayam dengan kedua kicap tadi perap selama 2 jam atau lebih
kemudian bakar dalam oven dalam kepanasan 250ÂșC Selama 1 jam …
Kemudian boleh lah dihidangkan dengan kicap manis yang dicampur dengan cili padi … 
sedap …..
 
oke tak ni abg ??? baru sikit ni ... nak lagi ??? 

Terima Kasih Daun Keladi,Kalau Rajin Follow la Saya

first date ;)

biyy
20 / 8 first meet and date sayang 
you handsome biyy ;)
jangan nak merendah diri lagi k lepas ni ;)
 aku buli kau macam tadi lagi lepas ni ;)
best doe buli kau hahaha
kejam kn i biyy ;)
you kenalah tahan haha
love you
i love you more than word ;)
tak mau merajuk lagi tau !
nanti i tak layan
hihi
thanks happy kan i hari ni ;)
love you love you love you love you love you !!!
hihi gedik sudah !
muahh !

tapi memang malang la -,- aku tak bawak camera biyy kalau tau aku bawak boleh amek pic ng kau !
aku lupe -,-
sengal betul kau ni Fatimah Rosli -,-

k lah untuk hari ni ;)
sekian yaww ! 
 

Terima Kasih Daun Keladi,Kalau Rajin Follow la Saya

Friday, 19 August 2011


Sha Amyna
* NIE PETUA UTK DIKASIHI DAN DISAYANGI *

Mula2, ambil sebiji buah pinang, kemudian gelek atas tangan korang . Seterusnya, baling kepada orang yang korang suka sekuat hati . Kalau dia sebut "ADUH" maknanya die dah mule bagi respon .

Untuk LEBIH MUJARAB, gunakan BUAH DURIAN dan baling tepat di belakang orang yang korang suka tuh . Bile die sebut "Aaa" . korang wajib lari sekuat hati . Kalau dia kejar korang, maknanya dia dah mula SAYANG kat awak sangat2 !

Selamat Mencuba Kawan2 ^_^'

hahaha diatas ni status yg di update oleh Sha Amyna
haha soalan soalan soalan !
adakah ia mujarab ??????
jawapan <3  

Terima Kasih Daun Keladi,Kalau Rajin Follow la Saya

hahaha

kalau di tengok kan sebenar nya 
laki aku yang tengah merajuk dengan aku sekarang ni haha
sesame street sayang !
i tak pandai merajuk tau :)
and i pun tak pandai pujuk u tu yang i buat bodoh aje sayang :)
biyy ! kau meh sini ! aku cyom kau ! gerenti oke :)
selamat berbuka biyy ... aku sayang kau la buncit + gemuk + nakal + manja !

ilysfdm Boy Ktc :D 

Terima Kasih Daun Keladi,Kalau Rajin Follow la Saya

petang yang sangat membosankan

aku pon tak tau la gaduh ke ape ...
tapi yang pasti die tu membuat keputusan melulu !!
kau offline aku pon offline la !

pfttt !

bila dah offline bukak game red alert ! hehe
tengah main game kalah maki maki maki !!
ayah kehulu-kehilir tak tau la nk ke toilet ke ape ayah aku ni
tapi pelik la sampai 3 kali terkeber at situ kan !
mula lah perbualan ini ! 
 
aku : ayah puasa tak ? asek pergi toilet je ?
ayah : amboi .. puasalah .
aku : yang ayah dok lalu beribu kali ni kenapa ?
ayah : ayah tengah selidik je ape masalah anak perempuan ayah ni 
aku : (-,- tu aje orang tua ni)
ayah : first bangun pagi kene kejut melebar senyum
terus online .... bila tiba petang makin berenyut muka tu 
dah gitu offline tibe tibe siap post at wall sakit jiwa lagi
and then
main game red alert sampai terjerit-jerit ...
patotnya ayat tanye ape masalah angah :)

fuh die terang kn panjang tak ??!! aku nk taip ape ayah cakap pon nk kene ingt ingt !

aku : ehh tak de pape .. :D
ayah : macam nk kene kawen kn aje due due 
aku : -,- ayah !
ayah : betul lah :) angah takot akan tinggalkan tmpat ni kan ?
tak terpikir ke sebelum pergi nak ade orang yang boleh jage angah sepenuh hati dan ikhlas merasakan kasih sayang sebenar 

dari sini aku terpikir .... kalau aku tak lama .... macam mana die kelak ?
rase serbesalah ..... argggggggghhhh ! mate ngantuk !
btw tadi Capital MAH datang menghantar tedy boboi !
hmmm sebak dada ...
lain hari n lain kali tak mau lagi post tentang kau ............... ! 
 

Terima Kasih Daun Keladi,Kalau Rajin Follow la Saya

Thursday, 18 August 2011

. . . . .

selesai chat and wall-ing same Sesame Street
baring terlantar membiarkan lappy terbuka dan facebook
capai handphone
play music
tak kan pernah ada - geisha 
pejam mata
 tanpa sedar aku menangis 
 kenapa kau menangis !
bodoh nye kau ema ! 
kenapa kau tak lupakan die lagi ....
kenapa kau ingat die lagi 
kenapa kau sayang die lagi ..
die cume kisah silam kau 
:'(
kenapa aku menangis ni !
STOP STOP STOP !
aku patut hargai orang yang bersama aku sekarang :'(
Sesame Street 
i'm so sorry .....
i perlukan mase untuk semue ni ..
harap u faham sayang


kenangan dulu ...
tempat pertama pertemuan 
membuatkan aku terpikat dengan nya 
tempat berputik nya cinta kita
di bilik seni !
hahaha
sweet ..
awak setuh pipi saya tatap wajah saya ...
dengan tangan kotor awak kata 
"tangan abg kotor sorry tak nak muke sayang kena"
dalam hatiku "tak pe yang saya nak cume awak"
banyak kali kite keluar masuk bilik seni ....
ketika makan mcD dekat situ ... awak masuk bilik stor coz dekat situ tak de orang
awak sorang je ..
saya datang bawa ayam goreng mcD spicy (no drumstick)
haha saya tau selera awak macam mane
awak tidur mase tu
tengok awak tidur comel ..
saya kejut awak
awak terkejut ... dengan mata merah muke kedut kedut haha
saya pon rase bersalah hahaha
berkata
"abg makan ni .... nanti sejuk .... jangan sambung tidurr tau ..."
saya nak teman awak .. tapi awak pon tau kan mase tu kite bercinta secara senyap senyap ..
semue nye terbatas ...
tengook awak makan dari jauh je haha
mase saya dah habis makan saya datang tempat awak
tengok awak makan lagi ...
saya amek ayam awak sikit saya suapkan awak :'(
saya ingat lagi .....
hari demi hari kita keluar date pertama ...
karaoke ! hahaha
hari date kali kedua ...
kita ke jusco taman u
haha kita makan mcD lagi hahaha
 awak order ayam spixy tak mau drumstick
saya tengok awak makan hahasopan nye die !
hahaa
terserempak pulak dengan kaka Shira Tahir haha
kantoi meyh !
padehal dekat tapi bermsg saje haha
saya tengok awak ..
awak makan comot !
saya lap kan mulut tu and suapkan awak makan :')
kali kedue nye abg ... ma suapkan abg .. abg ingat tak ?
:'(
selepas tu kita berjalan ..
hari demi hari kita dating .... makan mcD ... karaoke ....
awak tak pernah lelah dengan saya ...


kenapa aku masih terkenang waktu ni ??
sekarang aku sdah berpunya !
Sesame Street dihati aku ni kn ?
kenapa aku mesti menangis untuk orang yang dah meninggalkan aku :'(sebak dada ni tak pernah berhenti ............

#menangis ! 

sekian :'( 
 
 
 
 

Terima Kasih Daun Keladi,Kalau Rajin Follow la Saya

manje manje .....

m a n j e ! ! ! !
 tadi ayah terus sergah at bilik mase tegah syok wall-ing same 
Sesame Street
alaa paham paham la orang bercinta la katekan ..
hihik !
oke sambung cerita ....
ni bukan cerita tentang kenakalan Sesame Street
tetapi !
tentang hari berkemas dengan ayah and gelagat manje
kemas la bilik aku
bilik macam sangkar manje !!
haha adek akak sama saja !
kemas la sampai hidung aku merah haha 
chopp chopp !
saye mempunyai hidung jambu yang sangat comel lagi cute yang alah dengan habuk ! 
oke ..
sambil tersedut sedut aku bongkok bongkok kemas bilik ...
sumpah aku sendiri pon takot dengan bilik aku ni 
-,-
semua barang kain kain maintable sdah dikeluarkan 
and ayah pon bukak la freezer ....
ohgoshh dalam hati ni taw !! mati aku !!!  
 ayah menjerit mengalahkan jaclyn victor
 kuat mau pekak telinge aku dah lah sebelah je ...
oke oke saya kemas ayah !
:')
ketawe sampai menangis aku hahahahahhaaa
time tengah kemas teringat Sesame Street aku !
fuh amek phone online !
wadduh !!!
kesian die .........
but dalam mase yang same ade lelaki tak bertamadun menaikkan darah aku haha
oke tak mau cerita lah ....
pasal si manje !
aku tengah lipat baju ....
die sebok gesel gesel at pehe aku
nak tidur tu aku tau .......
tapi aku buat dono aje .....
malas layan .....
tau tau ade bunyi 2 bunyi suara kucing !
 ayah !!!
die bawak balik kucing semalam rupe nye just aku tak tau -,-
amek kau manje jenis penakut + manje + ngempeng aje tau
and si boy ni pulak ganas + pendiam + sombong
aku nk pegang pon cekau fuhh memang kene cepuk free :DD
hahaha

aku tengah lipat kain lagi
bunyi tak sedap at telinge aku tengok tengok manje bawah katil boy at luar katel tengah bergaduh aduuuhaiii


hanya gambar hiasan 
 
kau tau la kucing bergaduh bunyi macam ape
menganggu ketenteraman aku !
amek kau due due kene cepuk !
manje terkelup terus bawah katel boy aku campak keluar bilik !!
kalau boleh nk tulis at pintu bilik aku !
 boy not allowed ! 
huh geram sian manje -,-
dah abis kemas online and bergaduh hahahaha
nk cerita tapi panjang -,-
malas -,-
haha
oke la nk online !!!

sekian ! 
 
 

Terima Kasih Daun Keladi,Kalau Rajin Follow la Saya

Wednesday, 17 August 2011

crap !

dah lah kenal sayang aku ni
dari facebook
and hari ni pulak aku nk deactivated kn facebook
ape cerita ?
d e a c t i v a t e d 
or
a c t i v a te
crap !
pening dokk
-,-
dah lah hari ni gerak gempur aku tak datang 
aku buat perkara bodoh coz "si die"
hmmm
heyy Capital S
hope you tak buat i kecewe mcm "si die" buat taw -,-
kalau you buat i cepuk you laju laju
sampai you kurus -,-
taw taw taw !

ohh ohh !! i ade sajak ni untuk you ! hahahaha

___________

Seperti tanah terbelah,
Lalu masuklah aku membawa hatimu yg lumutan,
 Rasanya seperti daun segar tapi tak berair ,
 Mungkin cinta tak perlu tafsir yg masuk akal ...
Tapi menerimamu seperti dulu lebih baik sambil menata Kembali yg sudah kau hempaskan.
 Maafkan,jika tak mudah berpaling darimu ….
 
1 nama
 telah terpahat dihati
janji pun telah terpatri
 Saat bulan mulai mengambang
mentari pun bersinar lagi

saat itulah aku terjaga
 aku sadar bahawa kau telah pergi
jauh meninggalkan ku
  disaat aku mulai merindukan mu
 engkau pun menghilang
 untuk mengenangmu
 ku bangun sebuah tugu

tugu , ya sebuah prasasti
 kenangan kita terkubur disini
 selamanya kan bersemadi
 di batu nisan ini
terukir nama

di tengah taman surga
sebuah kubur cinta
 
 <3 <3 <3
woot woot !! 
 
 

Terima Kasih Daun Keladi,Kalau Rajin Follow la Saya

sesame street !

tak sangka
dalam 1 hari
boleh dapati ade orang sayang kite >.<
malu !!!
hahahahaha
percaya tak ?????????
haha


si dia yang nakal + degil +gedik !
haha telah banyak mengembira kan saya taw taw taw
awak awak awak ade ? 
jealous tak ??
hahahaha
dari gurauan menjadi
satu kejadian sebenar 
dimana SESAME STREET meluahkan isi hati nye kepada FATIMAH ROSLI
huuhu malu hye !


haha
muke bijak + comel + poyo + HAHA
oke oke cukup la puji + kutuk manje sayang aku ni hahaha
die sweet :')
maaf i belum boleh terima u sepenuh hati i ....
harap u faham sayang :')
jangan sedih sedih taw !
i cungkil mate u nnti !
hahaha


 
woot woot !!
sexyy !
haha aku pon kalah -,-
haha
i akan belajar sayang u macam mane i sayang "si dia"
i akan belajar menerima u :')
i akan belajar jugak stop cepuk u hehehehehe
nk cepuk u laju laju bleh ? hahahaha
haha 
you ??
woot woot !! <3
haha mampu kata tu je haha suke !!!

sekian tentang sesame street ! 
 

Terima Kasih Daun Keladi,Kalau Rajin Follow la Saya

menahan semue nye ...

jika diri ini tidak lagi berdiri di dunia yang nyata
ringan kan lah langkah nya ketempat tidur ku
 lembutkanlah hatinya untuk menemani tidurku
lembutkanlah juga lidah nya untuk mendodoikan ku dengan bacaan ayat suci

aku ingin hatimu kekal ada aku ....
kekal dengan kata cinta kita


_______________________________________________________

tak tau nk reka ape lagi :'(
hanya mampu menangis aje :'(
hati ni perit ......
 jika diberi peluang membuat 3 hajat ......
  1
bahagiakanlah dia
2
tariklah nyawaku 
3
nk dia tau ..... aku sayang die labih dari segalanya :') 
 
 

Terima Kasih Daun Keladi,Kalau Rajin Follow la Saya

hurt


Asrul Helmi
sye hrap awk leh trima kptsan sye..


6 minutes ago
Fatimah Rosli
maksud awak ?
kite kawan selamanya ?
saya tau awak perlu mase sebab tu sya tggu


5 minutes ago
Asrul Helmi
ye..
kte akn kwan shja..
maaf..


5 minutes ago
Fatimah Rosli
sampai bile bile ??
awak saya mcm mane ?
awak saya ni
saya nk awak balik


4 minutes ago
Asrul Helmi
sye hrap awk hrmat kptsan sye..
tiade lg mse..
tiade lg ruang..
kte hnye kwan ..
shja..

maaf an sye


oke ...
 :') 
saya hormat awak :')
tapi saya
ssah nk terima maybe lame mase yg perlu saya ambil untuk semue ni 

Terima Kasih Daun Keladi,Kalau Rajin Follow la Saya

damn !

die hanya lah kawan :)



kawan saja tau !! hahaha
woot woot !!


Terima Kasih Daun Keladi,Kalau Rajin Follow la Saya

thanks A L L A H

tak tau la ape yang aku berangan kn mase beli makan at mcD 
tengahari tadi -,-
kesengalan terserlah !
sementara tunggu ayah amek aku bawak balik aku tunggu la at luar mcD ..
biasa la duduk ....
bila ayah sampai blah balik ....
tup tup sampai uma ... aku rase macam lain macam aje ...
tengok at katel ....
macam tak de bnde yang berubah 
tengok dekat rak buku ...
malas baca buku hahahaha
tengok tv tak tenang -,-
amek kau !!!!!!!
dalam hati 

**kenapa phone aku senyap ni babe**

huh ! merata aku cari !
sampai bawah katel
at sangka kucing skali aku cilok !
nak kate manje sorok kn sengal tahap badak la aku ni 
-,-
last last terpikir mcD 
mesti at sane :'(
ayah chat at fb ...

ayah : angah kenapa ayah call tak dijawab ?
aku : PHONE ANGAH HILANG AYAH !
ayah : yeke ?
aku : yela ..... ayah tu phone mahal woo tak rase rugi ke ??
ayah : tu la blaaaa blaaaa blaaaaa

**tak payah la aku taip ea ape yang ayah aku bebel kn MALU !**

 aku : mcD kot ayah tengok kn 
ayah : kejap ye ....

15 mnit selepas tu ...

ayah : tak ade ...
aku : yeke ?? minta maaf angah leka ayah :'(


30 mnit sdah ...

ayah : ade orang call ayah pkai phone angah ... 
ayah dah bg alamat uma .. nnti die datang bg phone ...
tengok tu nasib ade orang baik lagi 
blalalalalaaaaaa 
*biasa lahh

aku : oke ayah 

tunggu -,-

orang datang !!!!
ohh goshh !!!
gorgeoussssss 
perfect !!!!!!
errrr caiir ~~~~
 abg ni handsome gile bhai !!!

abg handsome : adek ? abg nk tanye betul ke ni alamat tuuuuuuutttttttt ...
aku : a'ahhh
abg handsome : ohh adek ni la ye punye phone ?
aku : hah ? ohh yeeee
abg handsome : nah ... abg jmpe at mcD ni nasib la time tu adek abg sebok main at luar kalau tak tak la jmpe ..
aku : ohh yeeee

**angau ni -,- hahaha

abg handsome : oke la ... ade jodoh jmpe lagi ye adek ;)

**wahh die kenyit mate !!!! woot woot !!   
 dan aku tlah melakukan dan menanya perkara yang tak disangka -,- 

aku : abg ?? ade nombor phone ????
**buat gaya manje :P

ingat asrul ema !!!!!!!! 

aku : ohh abg ayah call thanks haha assalamualaikum bawak krete or moto or kaki lek lok :D

**pap ! tutup pntu !
gila aku ni !!!!!!

haha tak sangka kegatalan aku menyerlah tadi hahaha
abg handsome !!!!
terima kasih meyh !!! hahahaha

oke sekian la aku penat taip !  
 
 

Terima Kasih Daun Keladi,Kalau Rajin Follow la Saya

Tuesday, 16 August 2011

b u r u n g h a n t u

tak dapat tidoor ...
sumoah aku jealous ...
die banyak tau pasal kau dari aku !!!!
hmm awak ????
kembali la sayang :'(
hmmm nk mati hari ni jgak boleh tak !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

oke d o n e ! 

Terima Kasih Daun Keladi,Kalau Rajin Follow la Saya

sumpah

aku jealous 
sumpah aku jealous !
aku jealous bila kau dekat dengan perempuan lain
aku jealous kau chat-ing dengan perempuan lain 
aku jealous kau lebih kan perempuan lain sekarang
ye aku sedar siapalah aku
siapalah aku ini !
yang selalu mengharapkan kasihmu
kasih yang tak pasti ...
akan kembali kah kau ?
akankah kau terima kasihku ini ?
akankah kau terima ?
aku hanya insan yang keseorangan tanpa cintamu
cinta yang selalu ku nanti

benar 
benar hanya kau yang ku sayang
harta ku yang sangat terindah 
ku dahaga dengan kasihmu
menantikan belaian darimu
aku sentiasa menunggumu
walaupun takkan pernah kau kembali 
aku akan sentiasa menunggumu  

 ku ingin kau tahu 
kau la segalanya 
takkan pernah ada yang lain 
kau yang selalu larut dalam darah ku
kau yang nadiku
ku ingin kau tahu 
isi hatiku
kaulah yang terakhir dalam hidupku 
tak ada yang lain 
takkan ada yang lain ...
hanya kau .........


~ sekian ~



sayang ?
saya sayangkan awak 
saya rindukan saat kita bersama 
awak ?
adakah hati awak masih ada tempat untuk saya ?


suka bunga ni
bunga ni melambangkan keceriaan 
bunge ni yang selalu aku lukis 
tak tau kenapa lukis banyak banyak hahaha
aku lukis aku letak sepah je pastu haha sengal ........

sekian lah !!! 
 

Terima Kasih Daun Keladi,Kalau Rajin Follow la Saya

Monday, 15 August 2011

ini tidak adil ! !

manje
makan makanan mahal babe !
siot aje .. makan delifrance mengalah kn aku yg manusia -,-
sepatot nya !!
|
|
|
|


menjadi milik ku !
last last 

kau yg telan ea !
roti aje aku makan -,-
siot !
tak pe .....
hehe sekarang !


yang ini menjadi milik ku ! 
hehehehehehehehe
makan makan makan ....
maaf saya MC haha 

Terima Kasih Daun Keladi,Kalau Rajin Follow la Saya

berkenan diriku

haha ramai kate dah kenal dengan aku :)

w r o n g !
haha

oke .. intro !
  • fatimah rosli 
  • for short ema or fath
  • sweet 17 *2011 
  • candidate spm
  • smk skudai
  • love candy and choco
  •  gelabah
  • happy go lucky !
  • tak suke panas *tapi hitam !
  • suka kucing !
  • kuat tidur !
  • manje
  • tangan seni :)
  • suka karaoke 
  • pendendam 
  • benci fake !
  • benci penyamun , penyangak , penipu or penjahat ! *haha sengal !
  • suka bergaul 
  • kepala batu !
  • sporting !
  • cakap lepas *mulut pedas !
  • setia ..........
 cukup la kn puji diri sndri hahaha
tak abis tu haha 
bnyak lagi meyh haha tapi malas taip -,-
nk tido lagi la hhahaha jom main game !!!!
and wall-ing same SESAME STREET 
:)

sekian ! 
 
 
 

Terima Kasih Daun Keladi,Kalau Rajin Follow la Saya

s a j a k . .

kau ...
yang ku namakan seri 
yang ku tempatkan dihati ini
yang ku sanjungi tinggi
yang ku sayang sepenuh hati
yang ku rindui setiap saat ini
yang ku nanti agar pulang ke dakap ku suatu hari nanti ....

telah membenciku ...
telah pun menjauhkan dirinya dari aku ...
aku ini hanya insan yang jijik ...
yang kotor dengan sifat tidak baik ...
aku tidak sempurna ..
aku tidak lah baik ...

aku ....
selalu menyakiti hatimu
selalu ingin meraihkan kesenangan ...
selalu menyusahkan diri mu dengan meminta segala macam ...
selalu menangis kerana tidak mahu akan kehilanganmu ....
selalu menunggu dirimu untuk sentiasa bersamaku .....
 aku sentiasa menuggumu

dalam kelam ...
ku sendiri menahan sebak ini
kau pergi tanpa kata sedikit peduli

dalam kelam ...
ku meraih simpati ...
meraih segala simpati darimu ...
untuk melihat aku ..
 sentiasa melihat aku walau dimanapun

diri ini 
bagai kan 
sampah yang dibuang ditepi jalan
saat ku berseorangan ....
saat aku menunggu mu ............
diri ini terkontang-kanting di suatu tempat yang gelap tanpa cahaya ....
cahaya nya dimana ?
cahaya nya berada di samping kau ....

rembulan yang menghilang dalam kelem ku sendiri ....
ku mencari hembus bayu ....
yang ku membisu tanpa kata ...
kisah janji ...
dimungkiri ...........
lagi ..




sekian :') 
 
 

Terima Kasih Daun Keladi,Kalau Rajin Follow la Saya

m a n j e e e e e e e ! ! !

penaaat betul jage si MANJE ni 
nakal tak sudah !
tak pnah siot sepenat ni menjaga kucing -,-
selalu nye dok diam 
 ni tak ! ligat !
haddoi -,- 


time sedang sedap tidor bersama bearbear 
haha suke beno dgn bearbear ...
ohh intro about "m a n j e" la k :) 

name : manje
favourite : duduk celah pehe and tempat yg sempit 
favourite : clour coklat ....
   favourite game : main dalam selimut , main barang berelektrik , main dengan bende yang berbulu and di pelok
time tidor : kene di pelok .. ade selimut .... tak mau kene kipas , suke bertolak tolak ...
haddoii prangai macam aku -,-

oke done .....
hari ni ngantuk gilo aden !
k la nk out then nk offline fb then nk tidoo teman 
m a n j e !

byee iloveyou all 
- sekian - 
 
 

 

Terima Kasih Daun Keladi,Kalau Rajin Follow la Saya